Достапни линкови

МЦМС-изборите без инциденти и во демократска атмосфера


Македонскиот центар за меѓународна соработка соопшти дека изборниот процес поминува главно во мирна атмосфера, без инциденти и со висок одѕив на гласачите, според податоците кои ги добиле од нивните набљудувачи до 12 часот. Според нив, забележани се неколку неправилности од различен вид, како 17 случаи на семејно гласање, девет обиди за гласање за друг, седум случаи на некористење на спрејот и 16 случаи на пристрасно однесување на членови на избирачките одбори.
XS
SM
MD
LG