Достапни линкови

МОСТ: Неправилности на некои избирачки места


Локални избори 2013
Граѓанската асоцијација МОСТ на оние гласачки места каде има свои набљудувачи евидентирала неправилности како прекин на гласањето, групно гласање и читање на глас на имињата на гласачите. На некои од гласачките места биле забележани неовластени лица кои им сугерирале на гласачите како да гласаат, како и некористење на УВ ламба.
Од асоцијацијата истакнуваат дека е забележана и појава на набљудувачи кои само со акредитации од ДИК се преставуваат како набљудувачи на МОСТ, а вистинските набљудувачи имаат и овластување од МОСТ.
XS
SM
MD
LG