Достапни линкови

„Сојузот за иднината“ бара итна седница на ДИК


Коалицијата „Сојуз за иднината“ бара Државната изборна комисија да одржи вонредна седница за да утврди на кој начин, под кои услови и во која постапка лицата за кои опозицискиот блок се сомнева дека се неосновано внесени во Избирачкиот список добиле лични документи од надлежните органи и адресни податоци врз основа на кои се запишани во списокот. Се прецизира дека станува збор за упис на 13.869 ново запишани лица во Избирачкиот список, а кои, како што тврдат, не се стекнале со вакво право врз основа на стекнато полнолетство од 2011 до денес. Од коалицијата наведуваат дека утврдиле оти поголем број од тие лица се запишани на една иста адреса.
XS
SM
MD
LG