Достапни линкови

Претседателот Иванов и ЕУ очекуваат фер и мирни избори


Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов очекува локалните избори да поминат во најдобар ред и апелира сите учесници да придонесат тие да бидат фер и демократски.

Слободни и фер избори и гласање во услови на мирна и атмосфера без притисоци, е пораката и на Делегацијата на ЕУ за претстојните Локални избори во Македонија.

„Се надеваме дека сите граѓани ќе можат да го остварат своето демократско
право и да гласаат во услови на мирна и нормална атмосфера без никакви
притисоци. Слободни и фер избори се секако важни за ЕУ агендата, но пред се
важни се за сите граѓани во земјата, вклучувајќи ги и политичките партии,

истакнуваат од Делегацијата на ЕУ во Скопје.

Локалните избори ќе се одржат во недела на 24 март.
XS
SM
MD
LG