Достапни линкови

Владата на Кипар со апел до Парламентот да ги усвои анти - банкрот мерките


Nicosia, 22Mar2013
Владата на Кипар побара од Парламентот на Кипар денеска да ги изгласа новите привремени рестриктивни мерки за да биде избегнат финансиски колапс. Следните неколку часа се пресудни за иднината на земјата, изјави владиниот портпарол Христос Стлианидес.
Станува збор за мерки за контролата врз банките, формирање Инвестициски Солидарен Фонд, и за рестрикции на банкарските трансакции.
Процедурата за консолидација треба да му се спротивстави на ризикот од банкарски банкроти и да ги заштити сите гарантирани депозити на сума до 100.000 евра.
XS
SM
MD
LG