Достапни линкови

Универзумот е постар отколку што се сметаше


Space -- An image of the anisotropies of the Cosmic microwave background (CMB) as observed by Planck is seen in this handout released by the European Space Agency, 21Mar2013
Научниците соопштија дека универзумот е постар отколку што се мислело. Деталните испитувања на радијацијата која останала по големата експлозија позната како „Биг Бенг“ се случила пред 13,8 милијарди години.
Тоа е околу 100 милиони порано од претходните проценки.
Ова се првите резултати од анализата на вселенското летало Планк на Европската Вселенска Агенција кое обезбеди детален преглед на преостаната микробранова радијација од постанокот на Универзумот.
XS
SM
MD
LG