Достапни линкови

Мисијата на САД во ОБСЕ повикува на слободни и фер избори во Македонија


Прес-конференција на набљудувачите на ОБСЕ/ОДИХР во Македонија.
Мисијата на САД во Организацијата за безбедност и соработка во Европа изрази задоволство од постигнувањето на договор меѓу македонските партии за одржување на локалните избори и потсетува дека слободните и фер избори се камен – темелник на секоја демократија.
Во соопштението објавено вчера, потпишано од заменик амбасадорот на
мисијата на САД во ОБСЕ Гери Робинс, се повикуваат македонските власти и
сите граѓани да обезбедат изборите да бидат ослободени од какво било
насилство и притисоци.
XS
SM
MD
LG