Достапни линкови

Парламентот во Кипар ќе дебатира за новите банкарски мерки


Парламентот во Кипар денеска треба да расправа за новите привремени рестриктивни мерки кои без усвоени синоќа,меѓу кои контролата врз банките , формирање Инвестициски Солидарен Фонд,мерки за контролаврз банките и рестрикции на банкарските трансакции.Централната банка предлага да се реструктурира банкарскиот сектор, кому му се заканува банкрот во следните денови.Процедурата за консолидација треба да му се спротивстави на ризикот од банкарски банкроти и треба да ги заштити сите гарантирани депозити на сума до 100.000 евра.
XS
SM
MD
LG