Достапни линкови

Судот ја одби жалбата на членките на бендот Пуси Рајот


Надежда Толоконикова и Марија Аљохина
Рускиот суд ја одби жалбата на трите членки на групата Пуси Рајот. Судот ја донел одлуката против Јекатерина Самуцевич, Надежда Толоконикова, Марија Аљохина на 15 март, но таа беше денеска објавена. Според веб сајтот на судот, пресудата против членките на бендот била фер и пропорционална на прекршокот.
Тие беа осудени на две години затвор за „хулиганизам мотивиран од верска омраза“.
XS
SM
MD
LG