Достапни линкови

Средба на политичките лидери на Кипар


Гласањето во кипарскиот парламенто против предлогот за спас на меѓународната заедница
Политичките лидери во Кипар се сретнаа за да разговарат за пронаоѓање на алтернативно решение за избегнување банкрот на земјата, откако Парламентот го одби предлогот за спас од меѓународната заедница.
ЕУ и ММФ се сложија на Кипар да му дадат 10 милијарди евра, но само доколу земјата обезбеди 5,8 милијарди евра. Владата сакаше да ги собере парите со оданочување на бакарските депозити, но законодавците го одбија планот.
XS
SM
MD
LG