Достапни линкови

Европол-Западен Балкан голем извор на нарко шверцери


Земјите од западен Балкан не се само транзитен регион, туку и голем извор на нарко шверцери, а во ЕУ се активни околу 3.600 организирани криминални групи, се оценува во студија на Европол. Според нив, меѓународната трговија со дрога и натаму е главна активност на организараниот криминал, но има и појава на нови криминални феномени поврзани со актуелната економска криза и интернетот. Турција и Албанија во соопштението се наведени како земји каде доминира пазарот со наркотични средства .
XS
SM
MD
LG