Достапни линкови

Хервинг ван Стаа-се надевам дека изборите ќе поминат без тешкотии


Гласањето на минатите избори во Македонија
Претседателот на Конгресот на локалните и регионалните власти на Советот на Европа Хервиг ван Стаа изрази надеж дека локалните избори во Македонија ќе поминат добро, со оглед на тешкотиите кои беа констатирани од делагацијата на Конгресот на политички и етнички план во земјата. Конгресот ќе испрати своја делегација, која ќе ги следи изборите во Македонија, предводена од естонецот Јури Ландбер.
Хервиг ван Стаа изјави дека е важно да му се покаже на населението дека Конгресот и Советот на Европа се интерсира за демократскиот развој на земјата.
XS
SM
MD
LG