Достапни линкови

За авганистанските власти војната е бесцелна и глупава


Авганистанскиот претседател Хамид Карзаи
Потпаролот на авганистанското претседателство Аинал Фаизи ја оцени мисијата на НАТО во земјата како бесцелна и глупава. Според него, жителите на Авганистан бараат од НАТО да ја дефинира својата цел на таканаречната војна против тероризмот и да одговори зошто по една деценија војната не успеала да ги оствари целите.
Коментарот на Фаизи доаѓа по одбвинувањата од страна на претседателот Хамид Карзаи, според кој САД заедно со талибанците намерно ја одржуваат нестабилноста во земјата за меѓународните сили да останат и по 2014 година.
XS
SM
MD
LG