Достапни линкови

Известувачот на ЕП за Белорусија во посета на земјата


Известувачот на делегацијата на Европскиот Парламент за Белорусија Јустас Палецки
Известувачот на делегацијата на Европскиот Парламент за Белорусија Јустас Палецки ќе се сретне со лидерите на опозициските партии и преставници на белоруските власти во Минск. Палецки кој вчера пристигна во земјата ќе биде вклучен во подготовката на извештајот на ЕП за односите меѓу Белорусија и Унијата.
Според него, ЕП усвоил низа резолуции за Белорусија, но потребен е и целосен извештај.
XS
SM
MD
LG