Достапни линкови

Преговори за договорот за трговија со оружје во ОН


Генералниот секратар на ОН Бан Ки Мун
Започнаа преговорите околу договорот за трговијата со оружје во ОН. Генералниот секратар Бан Ки Мун ги повика светските сили да направат отстапки и да се трудат да биде постигнат договорот, кој за прв пат ќе биде обврзувачки и со кој ќе се регулира трговијата со оружје. Според него, договорот ќе им ја отежне работата и пристапот на криминалците и терористите до оружје.
Разговорите во јули завршија без успех, поради несогласувањата околу тоа каков договорот треба да биде.
XS
SM
MD
LG