Достапни линкови

Невработени 290 276 лица во четвртиот квартал во 2012


Протест на стечајните работници
Во четвртото тримесечје од 2012 година активното население во Македонија изнесувало 948.125 лица од кои 657.849 се вработени, а 290.276 невработени. Според податоците на Државниот завод за статистика, стапката на активност во овој период изнесува 56,7 стапката на вработеност 39,3 додека стапката на невработеност 30,6.
Во четвртото тримесечие од 2011 година стапката на активност изнесувала 56,5, стапката на вработеност 38,5, а на невработеност 31,8.
XS
SM
MD
LG