Достапни линкови

Мудис-оданочувањето на кипарските депозити ќе има тешки последици


Меѓународната рејтинг агенција Мудис предупредува дека оданочувањето на данокот на депозитите во кипарските банки ќе има тешки последици не само врз клиентите на локалните финансиски институции. Според агенцијата, ова решение ќе има негативно влијание и врз кредиторите на банки од останатите европски земји, бидејќи одлуката на Еврогрупата го зголемува ризикот од истекување на капиталот и од други европски земји во криза.
XS
SM
MD
LG