Достапни линкови

Кина-новиот премиер со ветување за загаденоста на воздухот


Премиерот на Кина Ли Кечијанг
Новите лидери на Кина ветија дека ќе ја намалат загаденоста на воздухот и дека ќе ги решат проблемите со безбедноста на храната. Премиерот Ли Кечијанг изјави дека ќе го надополнат моделот за економскиот развој на земјата со тоа што на жителите ќе им овозможат чист воздух и безбедна храна и пијалоци.
Според него, владата со двата проблема ќе се бори со железна тупаници и цврста резолуција.
XS
SM
MD
LG