Достапни линкови

Иницијатива за почист Вашингтон


Вашингтон
25 амбасадори во Соединетите држави, меѓу кои и македонскиот Зоран Јолевски се приклучија на кампањата на градските власти на Вашингтон за создавање на еколошки најнапреден град во САД. Програмата на градоначалникот Винсент Греј предвидува десетици мерки во енергетиката, исхраната, превозот и третманот на отпадните води со кои до 2032 година оваа метропола ќе стане најзелен американски град.
XS
SM
MD
LG