Достапни линкови

Рекордна невработеност во Грција


Greece -- A man holds a Greek flag before a conservative New Democracy party rally at Syntagma square in Athens, 15Jun2012
Рекордно ниво од 26 проценти достигна бројката на невработеност во Грција во последното тримесечје на минатата година. Според податоците на Националната статистичка служба 1,29 милиони луѓе биле без работа во периодот на октомври до декември во 2012 година.
Во старосната група под 25 години невработеноста изнесува 57,8 отсто. Меѓу жените процентот изнесува 29,7, а кај мажите 23,3 отсто.
XS
SM
MD
LG