Достапни линкови

ЕК: Мониторингот врз Бугарија и Романија продолжува


Европската Комисија ќе продолжи да ги набљудува Бугарија и Романија преку механизмот за соработка и проверка, изјави Еврокомесарот за проширување Штефан Филе.
ЕК во јули лани констатира пропусти во набљудуваните области како што се борбата со организираниот криминал и корупцијата.
Ќе продолжиме да ги набљудуваме реформите во Бугарија и во Романија, да им помогнеме на двете страни за да ги постигнат целите на механизмите, изјави Филе.
XS
SM
MD
LG