Достапни линкови

Протести против корупцијата и кражбите во институциите во Приштина


Протести на работниците во Приштина на 1 мај
Околу две илјади граѓани денеска протестираа во Косово против кражбите и корупцијата во институциите. Повод за протестите беа високите сметки за струја за јануари и февруари годинава како и „неадекватното реагирање“ на институциите на Косово на незадоволството на граѓаните на превисоките сметки. Протестите ги организираа и поддржаа две политички партии и над дваесет невладини организации.
XS
SM
MD
LG