Достапни линкови

Протести на млади активисти во Киргистан


Протести во Бишкек
Околу илјада млади активисти денеска протестираа во Бишкек повикувајќи на мир, дијалог и соработка меѓу политичките партии во Киргистан. Активистите побараа и луѓето да прекинат да се собираат на протести кои не се одобрени од властите. Тие соопштија дека сакаат да ги спречат немирите и безаконието, кои следеа по револуциите во март во 2005 година и во арпил во 2010, по што беа соборени двајца претседатели на земјата.
Активистите планираат утре да одржат уште еден протест.
XS
SM
MD
LG