Достапни линкови

Лустрација на новопријавените кандидати за локалните избори


Комисијата за верификација на факти добила повратни информации за 1.581 кандидат за советници и градоначалници од Управата за контраразузнавање и Воената служба при Министерството за одбрана. Во текот на денот очекува и одговори од Државниот архив и од Агенцијата за разузнавање за тоа дали новопријавените кандидати биле соработници со тајните служби.
По првото пријавување за советници и градоначалници, меѓу кандидатите за советници беа пронајдени тројца соработници со тајните служби.
XS
SM
MD
LG