Достапни линкови

Проруска партија ќе биде формирана во Грузија


Поранешниот грузиски министер за национална безбедност Валери Хабурџанија изјави дека планира да формира нова политичка партија, која ќе биде со проруска агенда. Според него, Грузија има прозападни и проамерикански партии, тогаш зошто не би имало една која би била проруски ориентирана.
Тој наведе дека неговата партија нема да работи на унапредување на руските интереси, туку ќе бара области во кои интересите на двете земји се совпаѓаат. Хабурџанија, кој живее во Москва од 2004 година смета дека целта на партијата ќе биде да развие вистинска конкуренција меѓу другите политички фактори во Грузија.
XS
SM
MD
LG