Достапни линкови

Предавањето на контролата врз затворот Баграм одложено


Затворот Баграм во Авганистан
Планираното предавање на контролата врз американскиот затвор Баграм на авганистанските безбедносни сили е повторно одложено поради тоа што двете страни не успеаа да се договорат. Според соопштението, авганистанскиот претседател Хамид Карзаи и НАТО командантот Џозеф Дунфорд се сложиле дека целосниот трансфер на контролата врз затворот ќе биде направен во наредната недела.
Двете страни, како што е наведено требало најпрвин да се справат со некои технички и правни аспекти.
XS
SM
MD
LG