Достапни линкови

Забелешки од МОСТ за прекршување на изборни правила


Невладината организација “Мост” излезе со забелешки за прекршувања на изборните правила, јавуваат македонските медиуми. Од невладината посочуваат дека одредени општински комисии се соочуваат со финансиски проблеми поради блокирани сметки. Од “Мост” дополнително забележуваат дека со измените на Изборниот законик, за продолжување на рокот за доставување на кандидатските листи, не им се овозможило на групи избирачи да го искористат дополнителниот рок. Според организацијата, тоа е во спротивност со членот 23 од Уставот.
XS
SM
MD
LG