Достапни линкови

Египетскиот суд нареди да се поништи декретот за избори


Египетскиот претседател Мохамед Морси
Египетскиот административен суд донесе одлука да го поништи декретот на претседателот Мохамед Морси во кој се повикува парламентарните избори да почнат во наредниот месец. Таквиот чекор најверојатно ќе ја зголеми политичката криза во земјата, а судот исто така побрал да се провери уставноста на изборниот законик.
Морси во минатиот месец повика парламентарните избори да започнат на 22 април.
XS
SM
MD
LG