Достапни линкови

Стурнарис-Грција ќе ги исплати своите долгови


Грчкиот министер за финансии Јанис Стурнарас
Грчкиот министер за финансии Јанис Стурнарас изјави дека земјата ќе ги исплати своите долгови и нема да продава острови. Во интервју за германскиот весник Билд тој категорично ја отфрли веројатноста од ново преструктурирање на грчкиот долг во текот на оваа година, но предупреди на огромните последици што ќе ги има еврозоната од евентуалниот банкрот на Кипар.
Според него, таа веројатност не треба да се расправа, бидејќи домино ефектот за Грција и за еврозоната ќе биде немерлив.
XS
SM
MD
LG