Достапни линкови

Невработеноста во евро-зоната рекордни 11,9%


Невработеноста во земјите од евро-зоната, во јануари достигнала рекордни 11,9 насто, односно скоро 19 милиони луѓе се без работа, соопшти денеска Еуростат. Вкупната невработеност кај сите земји членки на Европската Унија, во јануари изнесувала 10.8 насто или над 26 милиони луѓе се невработени. Инфлацијата во евро-зоната, во минатиот месец била 1,8 насто и бележи намалување во однос на јануари.
XS
SM
MD
LG