Достапни линкови

ДИК го усвои новиот роковник за локалните избори


Претседателот на ДИК Борис Кондарко
Државната изборна комисија денеска го усвои новиот роковник за локалните избори откако Собранието ги донесе измените и дополнувањата на Изборниот законик со кој рокот за поднесување на кандидатурите се продолжи до 3 март. Претседателот на ДИК Борис Кондарко изјави дека е напрваен упад во Изборниот законик, бидејќи среде изборен процес донесени се измени кои не можат да се вклопат во веќе донесениот роковник.
Дел од членовите не се согласија со неговата констатација. Анета Стефановска го оцени како политички говорот на Кондарко, бидејќи измените според неа се знак на добра волја и подадена рака за опозицијата.
XS
SM
MD
LG