Достапни линкови

Димовски-се уште е рано да се проценат штетите од поплавите


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски изјави дека се уште е рано да се процени колкав дел од земјоделските површини биле уништени од поплавите. На денешната работилница за финансирање и осигурување во земјоделството Димовски изрази надеж дека ако не продолжат временските неприлики, земјоделците ќе најдат начин да го обноват производството со оглед дека е почеток на вегетативната сезона.
Според него, моменталната ситуација ретко се случува, но е опомена да се преземат превентивни чекори.
XS
SM
MD
LG