Достапни линкови

Штип пие вода од цистерни


Илустрација.
Шест цистерни со вода за пиење постојано кружат низ штипските населби и доставуваат чиста вода за пиење, а екипи на Центарот за јавно здравје на лице место го проверуваат квалитетот на водата за пиење, која се доставува од кочанскиот водовод. Водата за пиење низ водоводниот систем која протекува во одредени населби во Штип не смее да се користи, соопштии директорот на ЈП „Исар“, Никола Мицевски. Дел од бунарите се ставени во функција по повлекувањето на водата во коритото на реката Брегалница.

Во кочанското село Горни Подлог, пак, од поројните дождови и надојдените води се урна една куќа, а сопствениците, заедно со своите две малолетни деца, ја поминале ноќта кај соседите.
XS
SM
MD
LG