Достапни линкови

Денеска се очекуваат последните резултати за млекото


Александар Ѓорѓиев, портпарол на македонската Влада
Надлежните институции ревносно постапуваат со контролата на млекото и млечни производи од увоз и произведените во Македонија, изјави денеска владиниот портпарол Александар Ѓорѓиев. Тој истакна дека прелиминарните податоци покажале оти сите производи кои се во промет ги исполнуваат стандарите, односно дека нема опасност за граѓаните. Но во текот на денов треба да бидат готови и резултатите од дополнителните истражувања и по нивното објавување граѓаните ќе знаат дали има опасност или не да купуваат некој производ од млеко, објасни Ѓорѓиев. Што се однесува на увезените производи Ѓорѓиев изјави дека Агенцијата за храна и ветеринарство веќе информираше дека ќе бидат уништени количините кај кои е забележано одредено отстапување од стандардите и дека ниту еден од нив не е ставен во промет во Македонија.
XS
SM
MD
LG