Достапни линкови

Германски и холандски министри во инспекција во Турција


Министерот за одбрана на Германија и на Холандија Томас де Мезиер и Јеанине Хенис-Пласхарт се во посета на Турција. Тие заедно со туркиот министер за одбрана Исмет Јилмаз беа во инспекција на ракетите „Патриот“ лоцирани во Адана. Ракетите се распоредени од НАТО за одбрана на Турција од евентуален напад од страна на Сирија. Дел од ракетите во Адана се испратени од Германија и од Холандија и за нив се задолжени војници од овие држави.
XS
SM
MD
LG