Достапни линкови

Министерот Џафери на состанок на НАТО во Брисел


Министерот за одбрана Талат Џафери
Министерот за одбрана Талат Џафери денеска во Брисел ќе присуствува на состанокот на Севереноатлантскиот совет на НАТО во ИСАФ. На состанокот, министрите за одбрана на земјите членки на НАТО и на земјите контрибутори во силите ИСАФ во Авганистан ќе го разгледаат напредокот поврзан со транзицијата на одговорностите од ИСАФ на Авганистанските национални безбедносни сили. Воедно ќе стане збор и за ангажманот на НАТО во Авганистан по 2014 година.
XS
SM
MD
LG