Достапни линкови

Мобинг во Македонија


Скоро 44 проценти од вработените во Македонија се соочуваат со психичко малтретирање на работното место, покажале истражувањата на Канцеларијата за помош и едукација на жртвите на мобинг при Сојузот на синдикати во Македонија. Оттаму ги охрабруваат жртвите на мобинг да не се плашат да пријават дека се соочуваат со таква појава на работното место и да побараат соодветна помош од нив.

XS
SM
MD
LG