Достапни линкови

Русија бара информации за смрта на посвоеното дете во САД


Канцеларијата на Рускиот Јавен обвинител побара од американското Министерство за правда за редовни информирање за околностите на смрта на руско момче усвоено од американско семејство.

Од Канцеларијата ги очекуваат резултатите од аутопсијата од Eктор Каунти, Тексас, каде што тригодишниот Макс Шато, во Русија именуван како Максим Кузмин почина минатиот месец. Лекарот Ширли Штадфаер за Радио Слободна Европа изјави дека момчето имало модринки на телото, но таа засега не можеше да каже дали тие биле резултат на злоупотреба.

Преставникот на руското министерство за надворешни работи Константин Долгов изјави дека постојат причини да се верува дека момчето починало поради сурово и нечовечко однесување.
XS
SM
MD
LG