Достапни линкови

Нема кодоши меѓу кандидатите за локалните избори


Комисијата за верификација на фактите денеска утврди дека тројцата кандидати за носители на јавна функција како советници и градоначалници за претстојните локални избори, не биле соработници на тајните служби. Од Државниот архив во чија документација биле споменати имињата на тројцата кандидати констатирано е дека двајца биле следени од службите под сомнение за албански сепаратизам и национализам, додека кај третиот кандидат имало совпаѓање на податоците со друго лице. Тројцата кандидати, како што информираат од Комисијата за лустарција, се на листи на различни политички партии.
XS
SM
MD
LG