Достапни линкови

Нема продавање увозно млеко во Македонија до завршување на анализите


Илустрација.
Нема да се продаваат увезени млеко и млечни преработки до добивање на резултатите од задолжителните лабораториски анализи на афлатоксини во целокупните количини увезено млеко и млечни преработки, што ги наложи Агенцијата за храна и ветеринарство. Производите ќе бидат складирани кај увозниците додека не се добијат позитивни резултати дека се безбедни.
XS
SM
MD
LG