Достапни линкови

Кацин - Србија може да биде лидер во Западен Балкан


Известувачот на Европскиот парламент за Србија Јелко Кацин.
Србија, како најголема земја на Западен Балкан, може да биде лидер во регионот, оцени известувачот на Европскиот парламент за Србија Јелко Кацин, истакнувајќи дека е дојдено време Белград да стане „мотор на напредокот на Западен Балкан“. Тој нагласи дека Белград предолго бил сопирачка, оценувајќи дека „Србија, Црна Гора и Косово географски, економски и историски се упатени едни кон други“. Кацин потсети дека Надворешно-политичкиот комитет на ЕП во третата недела од март повторно ќе го разгледа извештајот за напредокот на Србија.
XS
SM
MD
LG