Достапни линкови

Дијалог за окончување на кризата во Сирија?


Пратеникот на ОН и на Арапската лига за Сирија Лахдар Брахими.
Пратеникот на ОН и на Арапската лига за Сирија Лахдар Брахими изјави дека го поддржува повикот за дијалог на сирискиот опозициски лидер Муаз ал-Хатиб за окончување на конфликтот во земјата. Брахими оцени дека повикот на претседателот на опозициската коалиција „ги отвора вратите и ја предизвикува сиријската влада да ги исполни своите често повторувани тврдења дека е подготвена за дијалог и за мирно решение“. Брахими ова го изјави по разговорите со шефот на Арапската лига Набил Елараби.
XS
SM
MD
LG