Достапни линкови

Состанок на Г - 20 во Москва за „валутната војна“


Г - 20 на средба со Путин во Москва
Министрите за финансии од Г-20 се среќаваат денеска и утре во Москва,
Во фоксуот на нивните разговорие т.н. "валутна војна," кога земјите се обидуваат со слабеење на нивните валути да го зголеми националниот економски развој. Генералниот секретар на Организацијата за економска соработка и развој, Ангел Гурија, пред состанокот изјави дека заканата од "валутна војна" сега е пониска од две или три години.
XS
SM
MD
LG