Достапни линкови

Сведок: Тимошенко платила 3 милона за убиство на пратеник


Сведок во судот во Киев изјави дека поранешниот украински премиер Јулија Тимошенко платила 3 милиони долари за убиство на украински пратеник пред 16 години. Претходно друг сведок изјави дека убиството на Јеван Шербјан во 1996 било наредено од страна на Тимошенко.
СТаа се наоѓа на издржување седум-годишна казна за злоупотреба на службената должност во договор за купо-проджба на руски гас и не беше присутна во судот. Тимошенко инсистира дека сите обвиненија против неа се политички мотивирани.
XS
SM
MD
LG