Достапни линкови

СДСМ незадоволен од отфрлањето на иницијативата на АМАН


СДСМ е незадоволен од начинот на кој Собранието ја отфрли иницијативата на Граѓанското здружение АМАН за промена на Законот за енергетика и за враќање на евтината дневна тарифа за електричната енергија. Наместо да ги штити интересите на граѓаните, Регулатирната комисија за енергетика стана битна
компонента во штитењето на бизнисот на моќните од една страна и осиромашувањето на граѓаните од друга страна, изјави Јани Макрадули од СДСМ на дешната прес-конференција пред Комисијата. ВМРО-ДПМНЕ ги оценува изјавите на Макрадули како непринципиелни и прашува со кое лице претставници на СДСМ говорат за енергетиката во Македонија, потсетувајќи дека токму СДСМ го приватизираше ЕСМ.
XS
SM
MD
LG