Достапни линкови

МААЕ и Иран не постигнаа договор за Парчин


Херман Накертс
Меѓународната Агенција за Атомска Енергија и иранските власти повторно не успеаа да постигнат договор за истрага врз истражувачкиот воен комплекс. Заменикот шеф Херман Накертс денеска во Виена изјави дека двете страни не се договориле ниту за терминот на следната средба.
Али Ашгхар Солтанаи пак во Техеран изјави дека за некои точки имало согласност, но не елеборираше кои.
Агенцијата на ОН бара инспекција на воениот комплекс Парчин каде веќе биле тестирани делови од нуклеарно оружје.
XS
SM
MD
LG