Достапни линкови

Загриженост за трошењето на фондовите за реконструкција во Авганистан


Специјалниот инспектор кој ги надгледува проектите за реконструкција во Авганистан препорача официјален Вашингтон да внимава на тоа колку пари троши покрај корупцијата и безбедносните проблеми во земјата. Џон Сопко изјави дека американската влада има одобрено 20 милиони американски долари за реконструкција во Авганистан. Парите се уште не се потрошени. Според Сопко, со повлекувањето на американските трупи од земјата во следниве две години, на американските инспектори ќе им биде отежната проверката на трошењето на парите за реконструкција.
XS
SM
MD
LG