Достапни линкови

Грција со радикални мерки кон сопствените должници


Грчкото Министерство за финансии ќе запленува плати, пензии, банкарски сметки и други доходи на 2,5 милиона граѓани со задоцнети обврски.
Како што јавија грчките медими, целта била да се соберат дел од обврските кон државата, што вкупно изнесуваат 56,4 милијарди евра.
Се наведува дека околу 6.270 лица со големи обврски на државата и должат вку
пно 35 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG