Достапни линкови

Бузек - Секоја криза во ЕУ носи и охрабрување за проширувањето


Поранешниот претседател на Европскиот парламент и актуелен европратеник Јержи Бузек.
Министерот за надворешни работи Никола Попоски и поранешниот претседател на Европскиот парламент и актуелен европратеник Јержи Бузек, одржаа заедничко предавање на тема „Европскиот парламент - движечка сила на политиката на ЕУ за проширување“ во Министерството за надворешни работи во Скопје. Бузек рече дека секоја криза во ЕУ носи и охрабрување да се продолжи со процесот на проширување и дека иднината на Македонија е во ЕУ. На предавањето, покрај дипломати од МНР, присуствуваа и студенти од универзитетите во земјава.
XS
SM
MD
LG