Достапни линкови

Поднесени 29 независни кандидатски листи за градоначалници


Macedonia -- parliamentary elections in 2011, where?, 05Jun2011
До Државната изборна комисија се поднесени 29 независни кандидатски листи за градоначалници и 94 за советници. Седдумина од оние кои започнале со собирање потписи за градоначалници и шест советнички листи не успеале да го направат тоа или се откажале. На 16 февруари на полноќ завршува рокот за поднесување на листите на кандидати за членови на советот и за градоначалници од партиите.
XS
SM
MD
LG